неделя, 30 юни 2013 г.

Phuket FantaSea

Днес реших да ви зарадвам с една, надявам се, много интересна публикация, която ще бъде изпълнена със снимки. :) Защото какъв е смисъла да водя блог, ако не ви обсипвам с документирани моменти на незабравими преживявания? И да, Phuket FantaSea, влиза в тази категория, без дори да се замислям!
 
Бива рекламирано като шоу, години подред печелило награда за най-посещавана и добра атракция в Тайланд. Представлява огромен театрален спектакъл, съвкупност от постановки с разнообразни животни, акробати, и артисти, разказващ прекрасни истории. 

Резервация може да направите както вие по телефона, така и от всяка будка, която предлага подобни услуги, и където имате избор от множество екскурзии и посещения на разнообразни представления. 
Аз се обадих. Говорят приличен английски, както и руски. Тук почти навсякъде се говори руски, и рекламите на много големи магазини, такива за естествена кожа и скъпоценни камъни например, са написани и на този език. 
Тук ще намерите цените на билетите:
Нашите включваха вечеря, транспорт, и "златно място" за представлението. Излязоха ни 2450 бати на човек. 
Транспортът ни взе от хотела, с малко закъснение. Представлява едно много сладко бусче като това:
Вече споменах, че островът е малък. Пътищата са прекрасни, но с изключително много завои, и страшно заобиколни. Отнема доста време да се стигне дори на близко разстояние, трафикът също подпомага за това. Имайте го предвид, защото мен ми стана лошо по пътя. :D

Първото нещо, след пристигането е нареждането на опашка, за да се вземат и платят билетите. Опашката е дълга, пълно е с туристи, но гишетата са много, и да не повярва човек - всички отворени. Доста бързо се придвижваш, и въобще не се налага да чакаш много. Всичко е изрисувано, и украсено, и човек се наслаждава на красотата, която го обкръжава. 







След като се вземат билетите, вече спокойно можеш да се разгледа самия входа. Декоративното езеро е пълно с рибки / koi fish /, които го оцветяват в оранжево. Изключително е красиво!








Продължавайки напред, вече се влиза в цялото това "селище", където се помещават множество магазини, ресторанти, будки, представления, а в дъното - театъра. Всеки детайл е изпипан, и е истинска радост за окото да се разхождаш тук! 

Влизайки в един от магазините, който предлагаше много плюшени слончета, бяхме насочени към т.н. "джунгла". Представлява закрито помещение, по продължението на което има клетки на различни животни, а някои /като птиците по стълбището/ са на свобода. 
Извинявам се за качеството на снимките, но тук беше доста тъмно.



















 И разбира се, най-голямата атракция:




Така ще приключи първа част на публикациите ми за Phuket FantaSea. Имам още много истории за разкване, и мнооого снимки за показване. Очаквайте ги скоро :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар