вторник, 30 юли 2013 г.

Phuket FantaSea #2

Беше доста напрегнат месец. Извинявам се, че толкова се забавих, но ето ме - тук съм с продължението на приключенията ми във FantaSea. Първата част ще откриете тук.


FantaSea  е място, където традициите и историята се преплитат с младата, Азиатска култура. Сградите на магазините тук са повлияни от всичко "kawaii", докато театърът излъчва красота и мощ. 








Навсякъде из този парк бяха пръснати костюмирани момичета, превъплащаващи се на най-различни герои. Предполагам са взаимствали идеята от Disney Land. 

Да не забравяме най-"азиатската" ми снимка :D :


А това е магазинът за бижута, където се намираха обсипани с камъни статуетки на дракони, тигри, и какви ли не други неща. Истинска наслада за окото. 


В 7 и 30 беше планувано мини-шоу. Състоя се на открито, на една малка сцена. Изпяха три модерни песни, и танцуваха. Беше забавно. Имам много клипчета, но се колебая дали да ги публикувам. Какво ще кажете?
Една снимка на прекрасните, красиви папагали:
Разхождайки се толкова дълго из парка, няколко пъти посетих различните тоалетни. Защо го казвам? Ами защото не са за изпускане! Уникален интериор :) Снимките са само от едната, и то мъжката, но простете - апаратът беше в любимия. :D Мивките тук бяха като бикове, докато на друго място - като лъвове. Абе, заслужава си! Стига толкова приказки. 

Бързо се стъмни, и започнаха обиколките със слонове. Не ви съветвам да харчите парите си за такава тук / както и за снимки с животните, колкото и да са сладки / - прекалено са скъпи, и ще намерите много по-добри оферти на други места. Все пак, пазачът на един от слоновете ни видя, и ни позволи да се снимаме с него безплатно. Не се случва често тук.


Представям ви Санхуй!








Хоботът е толкова тежък! Хихикам се, заради горещият въздух, с който Санхуй ме облъчва :D. 
От тук натам ще кажа две думи за храната. Билетът ни включваше бюфет, който беше приличен, но нищо особено. Съветвам ви да не предплащате за него, ами да си купите сандвич от някоя будка. Цените им са надвишени, но пак е по-добре от ресторанта. Просто няма смисъл. Бяхме настанени в специално отделено помещение, защото имахме gold seat за театъра, но храната и на двете места беше еднаква. За шведската маса с морски дарове не мога да разкажа, не се възползвах от нея. И не бих. :D 
След ресторантът се минава по своеобразен "воден пазар". Има най-различни сувенири, но снимките са забранени. 
Това е сградата, където се помещава театърът. 





Невероятна е. 
Относно самото шоу - ще ви разочаровам, като споделя, че снимки не бяха позволени. На влизане се опитват да ви вземат телефоните, но ако сте достатъчни ловки, и се шмугнете в някоя тълпа, ще избегнете това неудобство. По-късно опашките за тях са почти километрични. След като преминете това препядствие, ви се предлагат снимки с бебета тигърчета. Сладки са безумно много, и можете да ги храните с едно шише мляко. Цената е 35 лв. Смятате ли, че си заслужава? Аз не. А пък и с друга, следваща публикация - ще докажа това мое твърдение. 
Самото шоу е потресаващо невероятно. Съветвам ви да изберете gold seat, седите на балкон, и точно пред вас минават слончета. Изберете първия ред на балкона - така ще сте най-близо. Изпълнено бе с акробати, които се спускаха от тавана, и актъори, разказващи историята на Тайланд. Танцуваха хора и слонове. По сцената минаха различни животни. Имаше и магически акт. Всъщност какво ли нямаше? ... Накрая пуснаха балони... Имам един за спомен :D Такава съм си, пазя си билети и малки споменчета...
Главното шоу започна към 9 и 30, а ние бяхме в парка около 6. Имахме прекалено много време за губене. Имайте го предвид. 

Оставям ви и две снимки, които да приемете, както пожелаете. Ние се смяхме много, и се чувствахме неловко едновременно. Както и да е.



Желая ви хубава и прохладна вечер. Дано публикацията ми ви е била интересна. :)






4 коментара:

  1. много интересно, аз бих се радвала да видя и клиповете ;-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще ги публикувам, след като преразгледам и изрежа пискливия си глас :) Хах

      Изтриване
  2. ехаа, много яко <3
    Аз пък бих се снимала с малките тигърчета, и след това ще се опитам да си отмъкна едно!!! <3

    ОтговорИзтриване